Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ärr

____________________

Vem längtar saknaden av

förgängligheten,

arkivet som inte kan stängas

då det väl öppnats?

 

Vem skaver drömmarna av guld tills

de blir mjuka som sand

sipprandes mellan tårna

en blodig höstdag

i november?

 

Säg mig; vem andas mina sorger

mina ärr, min smärta?

 

Vem hatar saknaden av

förgängligheten,

arkivet som är låst

där nyklen är kastad

koden borta?

 

Vem skaver drömmar av silver

nöjer sig med

en andra placering i

det vi kallar livet?

 

Säg mig; vem andas mina sorger

mina ärr, min smärta?




Fri vers (Fri form) av Magica VIP
Läst 450 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-11-20 03:22



Bookmark and Share


  Popangelov VIP
Många vackra strofer här formade i frågor. Gillar det filosofiska. Mycket bra skrivet.
2014-11-20

  petter rost
förgängligheten,
arkivet som inte kan stängas
då det väl öppnats?

drömmarna av guld /.../
en blodig höstdag
i november?. . .

– nej, jag kan inte bara citera så här ur din text även om jag vill lyfta hela den högt upp dit där ögon och öron sveper som strålkastare över marken, så att vi kan se och höra.

Detta poem är så starkt och så minnesvärt att jag måste stoppa det som märke i min bok.



2014-11-20

    ej medlem längre
vacker i sin lite råa tydlighet
ja vem anda sorgerna och ärren och smärtan. Spännande fundering.
2014-11-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Vem skulle inte vilja bära din smärta och hålla dig tätt intill? Dina ord är nakna och oskyddade.
2014-11-20

  Lars Hedlin
En text full av känsla som berör det djupaste inre
2014-11-20

  Anders Nordlander VIP
Otroligt bra skrivet

Trots smärtan i texten

2014-11-20

  ULJO
Tungt att läsa. Du behöver alla krmar i världen
2014-11-20

    ej medlem längre
Smärtsamt att läsa.
Berörs djupt av dina ord...
Kram
2014-11-20

  Peter Stjerngrim VIP
Kramar om ... och håller kvar
oavsett ... så länge du behöver ...
2014-11-20

    ej medlem längre
Jag lovar andas dina sorger.Oerhört bra skrivet Magica!
2014-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Magica
Magica VIP