Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad händer om vi strofindelar en distikon? Regelbrott - javisst! Och.... gamla greker och latinare må vrida sig i sina gravar, men Strindberg och Fröding dansar en schottis!


Purpurröd brinner

I din sjö flyter du
Utan filt värmer vi
Glittrande vågor.

Leende dansar Gud
På din kropp svävar jag
Andningen spinner

Vid dess kust klyker du
Värmens gunst visar sig
Vindarna kvider

Där skall vi forma en dröm
om blickar på blodröda läppar.
Virkar dig, målar en tavla
på Amors duk soldränkta stäppar.

Smakar dig tungan bor
I din sand timmar går
Stenarna sjunger

Brisen drar över oss
Svalkar eld i vårt slott
Gröngöling stannar

Stilla stopp stanna där
Lätjans nyck lyfter dig
Purpurröd brinner

Där skall vi forma en dröm
om blickar på blodröda läppar.
Virkar dig, målar en tavla
på Amors duk soldränkta stäppar.



© georgmoller.se






Bunden vers (Hexameter) av Georg Möller
Läst 387 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-11-20 11:55



Bookmark and Share

  Songbird VIP
Mhmm...Hexameter!
Hmm...tja...alltså som min Poet Mentor har du ett och annat att beskriva. Jag förstår inte? Inte likaså att "Haikusarna" skall innefatta en årstid för det gör de ju aldrig? Haha ..Fröding och Strindberg dansar Hipp Hopp enligt mig!
Vems tavla? Tack för en text som fångade min nyfikenhet. Kram bästa G aka Miss Planeto
2014-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller