Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I sydligao länder. Diktad i november-sveriger.


Pastoral.

Tillsammans vandra längs floden,
rött vin, vitt bröd, ost i ryggsäcken.

Vila i skuggan av ett olivträd,
se får beta
och vita moln rita lustiga teckningar
i den blå skyn

Din hand snuddar vid min kind,
min hand vilar på din barm,
som höjer och sänker sig i takt med lövsuset.

Vem påstod, att paradiset var förlorat,
livet hårt och människorna elaka?

Vem vågar ens antyda förekomsten av smärta, ondska,fara
När du plockar en blomma åt min längtan?

Älskade!!




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-11-24 19:14

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Nasruddin
Fint! Härlig promenad oavsett latitud.
2014-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram