Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


En myra viskar i mitt öra

En myra viskar i mitt öra:
Du skall lära känna din syskon
Tränga igenom
gamla polariteter av
politiska markeringar
statusskillnader och
föräldralojaliteter

En strävhårig tax säger:
Du kommer att brottas
med din aggressivitet och
dina rädslor men du kommer
att lyckas

En rödkindad sköldpadda säger:
Du kommer att upptäcka glittret i deras ögon
och de gemensamma skratten
Du kommer att vila i deras famn
och ingenting kommer att bli mer betydelsefullt
än att vara tillsammans

Kan inte låta bli att undra:
Ska man behöva bli djur
för att kunna bli människa?




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-11-25 09:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Lärorik lyhördhet. Vi kan lära oss mycket av djur. Tänker på ett ordspråk "Se på myran ... de har ingen kung över sig ... men.."
2014-11-26

  Kjell Åhsberg
Svaret på din fråga blir; Nej!
Men, och det här är viktigt, man bör (läs ska) lyssna till naturen, alltså även djuren.
Här lyser "indiansk" livsfilosofi igenom, vilket jag applåderar.
Gillar skarpt!
2014-11-25

  Veven
Ja, man kan undra. Andra dikten den här morgonen om att djuren visar vägen...
2014-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP