Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
STAFETT STALLEDROTTNING - Adventskalender 2014 i samarbete mellan sex poeter efter en idé av TornTrappThrillern. Taggar: stafett, adventskalender. Repris på Nanna X sida varje söndag. Morgondagens lucka skrivs av AgnesP ]


Saffran Stalledrottning:lucka 5

I Saffran Stalledrottnings rike
glittervändor lyser upp var svingelstig och dike
där de skyndar fram över stock och sten
dessa ljuselvor under månens sken

Tolv elvor från Älvdroppsland med ett kall
de måste skynda till drottning Saffrans stall
ty de har fått varsel om gul jul och ond bråd död
-Ack och ve, jul som är menad liv och bär färgen röd!

I sina ljusbärarväskor bär de med sig de allra finaste mutor
knäck till knekt, polkagris till sugga och åt Saffran regnbågsrutor
gafflar åt färgade tomtar och från Norra Botten till Eljest ett norrsken
åt tamburmajor ett pokerspel att kläda gästerna av inpå deras bara ben

Tre styckna hyndor de har med på vägen:
men Akroba-tiks och Ero-tiks lekar gör E-tik förlägen
dessa juckande jyckar är som gycklare på färden
de dividerar och bråkar precis som de briljerar i Matema-tikvärlden

Denna nådens natt december märkt fem
små elvor tolv långt bort från sina hem
en mörkblå fredag då polkagrisar knorrar
om vem som bäst kan dansa polka (och hyndor siffertal morrar)

Hur ska de hinna? De måste lägga på en rem!























Fri vers av prima donna
Läst 300 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-12-05 00:15



Bookmark and Share


  ULJO
Väl skrivet och framfört
2014-12-05

  Ingela Svenson VIP
Fyndigt och roligt! Och rimmat väl!
2014-12-05

  Lars Hedlin
Mycket bra och fint framfört!
2014-12-05

  Veven
Härligt med elvor och spännande nya julfärger.
2014-12-05

    Bo Malte
jojo...mycket bestyr i denna månad...*L*
2014-12-05

  Nanna X
å vilken massa ljuvliga nya varelser! lite könsutjämning i spiltan tror jag, där hittills Saffran varit ensam hona. och vilka fina julklappar de har med sig, de har då tänkt på allt från gafflar till norrsken...du lyckades förskjuta lösningen och stegra spänningen ännu ett snäpp, skickligt!
2014-12-05

  TrollTörnTrappan VIP
Jodu, här råder så gott om vackra ingredienser, så jag måste läsa igen och igen... Glittervändor var ett fint namn på ljuselvorna. När fredan är mörkblå och julen blivit gul (fastän jag gärna skulle ha den gul) så kan man behöva måla om himlen några varv med norrskenets enorma pensel! Och det är klart suggan ska ha polkagrisar :)
2014-12-05

  Stefan Albrektsson
Underbart!!
Aha! Ja, detta är kanske räddningen?!? Tolv elvor på väg med underbara gåvor till de inblandade.. eller förresten, gafflar?? Det kanske slutar med 12 blinda nolltomtar.
Gåvan till Eljest är verkligen lysande och kommer tillfredsställa.
Börjar dock oroa mig lite för vad de juckande jyckarna kan ställa till med...
2014-12-05

  TrollTörnTrappan VIP
Jisses sicken sällsamt mysigt sagomixad sammankomst!!!!
2014-12-05
  > Nästa text
< Föregående

prima donna