Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skriv något annat!


"Ich sage euch: man muss noch Chaos in sich haben,
     um einen tanzenden Stern”  (Friedrich Nietzsche)


jag är en puckelrygg på ett 1300-talstorg
där vagnarna korsar torget som en biskop

 

               Skriv något annat! Rytmiskt!

         Grenarna dansar på trädet i blom.
     Humlor och bin samlar nektar en vår
         i skogen som mumlar av bäck och buxbom,
risslande stenar, en pil fäller tår.

 

               Skriv något annat! Klokt!

Titanic fraktar
frågor sjunker svarslöst i
mötet med isberg.

 

               Skriv något annat! Något du inte kan!

a) joddla
b) slalom
c) tyska
d) de fyra räknesätten

 

               Skriv något annat! Stjäl!

Tången, tången är min undergång,
min knipa hård,
mitt skamgrepp om världen!

 

               Skriv något annat!

   ska vi verkligen spela brännboll på riktigt
vill jag ha alla sär skrivarna i mitt lag
  så att vi kan stå på huvudet och tjoa
                   det är liksom duåjagalfred
                   och ett hyttande pekfinger
                   då Barth kysser Dickinson
                  tomhänt som en skjortärm

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 493 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-11-26 07:32



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Härligt blandad kompott som virvlar fram känslan av skrivarvåndan, haikun helt klart min favorit.
2014-11-27

  ResenärGenomLivet VIP
Här var växelspaken väl använd...kul skrivet, men "Stjäl"-versen säger mej mycket mer än de tre raderna...
2014-11-27

    ej medlem längre
Du är just nu en författare med många armar.
2014-11-27

  AgnesP
En finurlig dikt om skrivandet. Mycket bra.
2014-11-26

  Anya VIP
Åhh vad styrkt jag blir av din text. Jaa jag har sannerligen kaos emellanåt... jag med. Älskar spretandet i dina ord. Sär skrivningen är en favvo.
2014-11-26

  Fredrik Gaefke
Intressant. Satt senast igår och funderade på att börja skriva t.ex mer i rim, inte för att publicera nödvändigtvis utan för att öva på olika stilar. Grym text som vanligt! Nietzsche, underbart!

2014-11-26

    Silverbjer
Å, coolt!
Jag hade nog också valt exakt de där fyra sakerna som jag inte kan, men skriva,.. Det kan du , på ett mångfacetterat och eget vis.
2014-11-26

    ej medlem längre
O.o gott&blandat:)
2014-11-26

    prima donna
Fint att kunna växla! Gillar haikun :)
2014-11-26

  Veven
Rolig idé! Det kloka är väldigt klokt och bra. Min favorit.
2014-11-26

  Nanna X
skön provkarta. gillar Nietzschecitatet!
2014-11-26

  Marita Ohlquist VIP
Du målar bilder med dina ord!
Tankar och känslor avlöser varandra.
2014-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson