Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Omarbetning av en tidigare publicerad.)


Sömnen...





Jag tänker sömnen som ett stort svart hav
där jag kan sjunka ner, och innesluten
i tidlös tanklöshet helt oavbruten
få vila fri från frågor, skräck och krav.

Men havet rusar fram i storm, därav
blir sömnens yta stenhård, liksom gjuten
av regnvåt grå betong, och utesluten
så stöts jag bort mot sömnlöshetens grav.

Jag söker en i stiltje utlagd bädd
av knäpptyst mörker som kan fånga mig
och stoppa om mitt sönderblåsta sinne.

I detta mörker är jag inte rädd
då jag i tystnaden som lösgör sig
ska finna nya drömmar djupt där inne.











Bunden vers (Sonett) av OmE
Läst 450 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-11-26 22:31



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Jag baxnar här av antalet proffsiga sonetter! Själv försöker jag undvika att använda "som" som betonad första stavelse, likväl som andra enstaviga " att, om, etc"
Eloge för innehåll och form!!
2014-12-09

  Nanna X
generell skulle det stå, förstås
2014-11-27

  Nanna X
tror att omarbetningen var bättre, mer gerell och mer fridfull
2014-11-27
  > Nästa text
< Föregående

OmE
OmE