Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skavsår



en mödosam vandring
av grått
skissar sig
mot karbonpappret

föds in i landskapet
bakom betonghusen
som slits mellan
asfalt och Gud

skälvande släcks solen
in i skuggan

skaver nya blyertsspår
mot gammal pastell

vandraren
famnar långväga mörker
trasiga hälar
flyter ut i marginalen
tillbaks
in i sörjan

och från toppen av berget
syns verkligheten
en liten skrynklig
papperstuss
i vinden




Fri vers av Veven
Läst 375 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-11-27 10:28



Bookmark and Share


  Silverstripe
"...betonghusen som slits mellan asfalt och Gud"

Så snyggt och starkt! En text att bokmärka!
2014-12-22

  Lars Hedlin
Starkt och bra som attan!
2014-11-28

  Popangelov VIP
Strålande med "verkligheten som en papperstuss i vinden" på slutet som höjdpunkt...
2014-11-27

    ej medlem längre
Känner smärtor här. Rivande, orättvisa, slitande.
2014-11-27

    isap
gillar vandraren ,som ser verkligheten från bergets topp
2014-11-27

  Marita Ohlquist VIP
Text som stimulerar tanke och fantasi.
Bilderna avlöser varandra.
2014-11-27

  Stefan Albrektsson
o O, vilken fantastisk text! Griper tag och behåller greppet! Så många lysande formuleringar/bilder! Älskar slitet mellan "asfalt och Gud"! Slutstrofen!! Mycket gott!!
2014-11-27

  Nanna X
så mycket november, liksom ; )
2014-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven