Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vingar som slets ut


Kärleksruinen















Stora delar av natten







upphör







Och en ny tid faller







Innan var allt sprött och sprucket
nu gapar ett stort svart hål







Vaknar som inställda gatlyktor







som börjar lysa
när man blåser på dom








som om de svarade
bedjande
att skymningen ska komma åter

















Jag ser hur en är riktad
på ditt sovrumsfönstret








Det bär en bukett med rosor







och vill uppvakta dej







Man hör de döda bilarna
som står







lit de parade







längs trottoarerna







viska till varandra
och porten tänds och öppnas
och någon skynda in








ser din silhuett







sväva
där innanför gardintyget.








och något förenas mellan er








utanför har gryningen börjat







Och er tid
är snart ute









Prosa av Lars Gullberg
Läst 206 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-11-29 20:35



Bookmark and Share


  Nanna X
alltså det är så fint att bilarna är levande mitt i ödsligheten ;)
2014-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg