Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bleu Blanc Rouge


Stormen

har dragit förbi

skälvningar av stillhet
dröjer sig kvar
i universums
himmelshav

mjuka bollar av skum
rider på vågor
av lavendel, indigo, marin, kobolt
och hundra andra nyanser

doften av manglade lakan
och barndomens violtabletter
blandas med salta tårar
som äntligen kommit till ro

och hoppet
omfamnar oss åter.

* * *

Drömmen

kittlar oskuldsfullt

foten under bolster av dun
smyger vidare
njutbar rysning
längs med låret

växer sig starkare
fradgan av en flodvåg
sköljer häftigt över magen
bröstkorgen

seglar upp mot hakan
stannar upp
skvalpar en stund
mellan mjölkbleka nyckelben

drar ena mungipan försiktigt uppåt
sluter fred.

* * *

Båten

av hallon smakar sött

liksom dina kinder
värmer mina händer
viskar att det är över nu
att vi klarade det

och vi driver utan mål
mot soluppgången
en rubin i horisonten
på brinnande hav

och du håller mitt hjärta
och du släpper inte taget
för störst av allt är kärleken
och minst av allt är vi

och modigare än så här har vi aldrig varit
och räddare än så här kan vi inte bli.




Fri vers av Veven
Läst 376 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-12-01 11:16



Bookmark and Share


    prima donna
Underbar text! Sinnligt och vackert färggrannt
2014-12-03

    ej medlem längre
Åå så bra!

Och minst av allt är vi..

Att få detta att kännas stort.

Så mycket underbart i denna text.
Tre fantastiska berättelser, i sig själva Och
Tillsammans. . fint.
2014-12-01

  i af apa
mycket bra! som min skolbok i Franska, (titeln) men mycket vackrare... tack för denna!
2014-12-01

  Lars Hedlin
Stark och detaljrik på känsla och förnimelser!
2014-12-01

  Stefan Albrektsson
Tre underbart målade tavlor - sinnliga, levande. Fint hållet med blå-, vit- och rödtematiken. Med ett alldeles bedårande vackert slut!
2014-12-01

  Nanna X
å, underbar, driva i en hallonbåt... håller med Marita, vackert vävd gobeläng i en härlig färgskala!
2014-12-01

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en gobeläng.
Varje gång jag läser hittar jag nya detaljer.
Stimulerar tanke, känsla och fantasi.
2014-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven