Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Machado-Josephs sjukdom tar min livslust från mig.

"Vi vet inte hur det kommer att bli"
säger du
och inte så mycket mer än så
säger du
och jag känner att jag borde
ta mig samman
och inte vara så förtvivlad

men du
har aldrig varit väldigt vacker
och dansat
rytmiskt fram till takt bara du har hört
och ropen
och visslingarna
och biltutorna följde mig på vägen
och jag var självklar i centrum

tänker jag
och ser min kropp förfalla
och hela jag faller på golvet
för benen bär mig inte alltid
och jag orkar inte ens gråta mer

och jag drömde om att bli
stark och vacker äldre kvinna
men vid 45 föll 20åringar som furor
och du skrattade åt dem i telefon
när du förklarade att jag kände deras mammor
och att du var den beryktade gitarristen
och "du har ingen chans"
sa du till den fjärde som ringde

och nu finns det inget kvar att vara stolt över
gråter jag
och skrattar inte alls längre
och dricker inte vin längre
och vill nästan inte äta längre
och vill inte leva längre.




Fri vers av kirsti ylinikka VIP
Läst 698 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-12-01 20:33



Bookmark and Share


  Ida-Marianne
Mycket bra beskrivning av dina känslor när det gäller din svårt handikappande sjukdom. Skickar kramar!

2017-01-24

  soligajag_1 VIP
En dikt som berör mycket !
Din smärta får mig att vilja ge dig all kärlek och önska du kunde få känna glädje en dag!!
kram Kram
2016-09-28

  M M Mannheim VIP
Alltid svårt att läsa om olika sjukdomar som drabbar oss. Och så bra berättat. Ska nu googla på den här sjukdomen.
2016-08-25

  Bibbi VIP
Så smärtsam läsning.
2015-12-24

    Lars Gullberg


Tårar

tankar

från en poet som blev
lite dystrare nu

Sen skriver du
fantastiskt

kramar/Lasse


2015-08-15

  Ronny Berk
sänder omtankat, väl ordat , ja !
2015-06-06

    ej medlem längre
Mycket svårt! Berörande att läsa...
2015-01-10

  Connie
Att leva smärta! Starkt och djupt berörande!
2014-12-16

    ej medlem längre
Gör ont att läsa om din smärta...
2014-12-01

  Respons VIP
En dikt med mycket smärta som berör mig.
2014-12-01
  > Nästa text
< Föregående

kirsti ylinikka
kirsti ylinikka VIP