Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snurra min jord (sex nyanser av 40-årskris)


Duktige Danne samlar kilometer
på en app i telefonen,
jag har glömt vad den heter.

Och händige Hasse har just bytt kakel
för fjärde gången i år,
men det ser inte Rakel

för hon spelar bas i ett nystartat band,
för att imponera på Jan,
som lyssnar ibland.

Stressade Sara gör kometkarriär,
och har bosatt sig på jobbet.
Det är inga besvär.

Introverta Ines skriver poesi,
mest blir det mörka dikter,
om sorg och tragedi.

Bussige Bosse har en deg som är sur,
som bubblar och fräser.
Han har stängt in den i en bur.

Och i skuggan av eken sitter jag och saknar ord,
ser hur den snurrar
fortare och fortare min jord.




Bunden vers (Rim) av Veven
Läst 792 gånger och applåderad av 41 personer
Utvald text
Publicerad 2014-12-02 07:33



Bookmark and Share


  Fredrik Gaefke
Dina slut imponerar, stort!
2015-01-01

  Silverstripe
Kul tema och härligt skrivet!
:-D
2014-12-22

  Lena Karman
Underbart, fyndigt, tänkvärt och slutraderna knyter ihop säcken på ett utmärkt sätt!
2014-12-13

  axveronika
haha, lennart hellsing revisited!
2014-12-13

  Yrre VIP
Å så bra detta!!
2014-12-13

    isap
lysande att påmind att vi samlar på kilometrar underbart att sitta under eken och snurra mycket bra!
2014-12-12

  i af apa
härlig! med illusioner
& allt.. men så är ju tillvaron
olika typer av illusioner. i lägre &
högre grad...
2014-12-12

  Hestia VIP
Underbar! och slutet är vackert formulerat.
2014-12-11

  aol
Ja alla lever vi i en illusion och bra skaldat och fin avrundning
2014-12-11

  Respons VIP
Spännande perspektivbyten.
2014-12-05

    prima donna
Visst är det konstigt att jorden tycks snurra fortare och fortare för varje år? Bra text!
2014-12-03

  Popangelov VIP
Usch... jag känner ju igen allihop... mycket bra fångat och snyggt avslut.
2014-12-02

  Lars Hedlin
Bra starkt nära och riktigt bra framfört!
2014-12-02

  Anya VIP
Vi har nog alla drag av dessa... även diktarjaget under sin ek. Själv är jag nog en Ines och Bosse...men ett kryddmått jag.
2014-12-02

  Ronny Berk
rätt o riktigt; frånsett att "jag" inte saknar ord
2014-12-02

  Stefan Albrektsson
Jag kör också "Ferdinand-tricket"! Och är noga med var jag sätter mig...
Ja, detta jagande som många håller på med är rent fördärvligt. Kanontext!!
2014-12-02

    Bo Malte
vi måste alla visa oss så duktiga...hela tiden
2014-12-02

  Nanna X
hela livet är en pågående kris...
2014-12-02

  Marita Ohlquist VIP
Tänkvärt!
Var och en har sitt sätt.
2014-12-02

    Tollwut
Applåd!
2014-12-02

    ej medlem längre
Saknar ord?
Riiiight.

Lysande vackert slut: "ser hur den snurrar
fortare och fortare min jord"
2014-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven