Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är någonting med doften


Det är någonting med doften.

Annars är allt som vanligt.

Pressbyrån till vänster,
receptionen till höger
och snurrdörrarna i mitten,
som stannar upp
om någon kommer för nära
och någon kommer alltid för nära
för någon behöver närhet.

Diskret och omvälvande.
Sinnligt skör och smärtsamt vass.
Förtrollande och alldeles självklar.
Flyktigt förgänglig och evinnerlig.

Vita korridorer,
leder till ny reception.
Stolar av plast,
som står allt för tätt
för självständiga tankar,
men ingen här är självständig,
bara ständigt själv.

Omtumlande och bedövande.
Tröstande och brutalt sårande.
Berusande och avtrubbande.
Vaggande och blödande.

Och det var alldeles som vanligt.

Men det var någonting med doften.




Fri vers (Fri form) av Veven
Läst 523 gånger och applåderad av 28 personer
Utvald text
Publicerad 2014-12-03 07:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En värdig Utvald text! :)
2015-01-15

  Fredrik Gaefke
Slutet gör dikten för mig. Bravo!
2015-01-01

  ResenärGenomLivet VIP
Olika dofter ger ofta minnen...
fint skrivet...
2014-12-04

  Lars Hedlin
Doften är bland det starkaste sinnet när det gäller att minnas..
2014-12-04

  aol
Det är nåt med snurrdörrarna där i mitten som man glider in i en annan atmosfär där dofterna speglar olika känslor inom,
Lyfter på hatten så bra skaldat vännen
Man blev så berörd,
2014-12-04

    ej medlem längre
Atmosfärfångande.

Fastnar för:
"och någon kommer alltid för nära
för någon behöver närhet."
Sinnligt (ett mycket bra ord - i och för den här dikten).
2014-12-03

  Anya VIP
Mycket bra skrivet!!! Tycker om denna. Känslan av steril miljö men ångest bakom orden. Ensamheten i snurrdörrarna. Skicklig gestaltning!!! Tycker om hur du knyter ihop doften...och JAA det är något med doften. Kan inte annat än hålla med. Grattis till mycket bra text!
2014-12-03

  Stefan Albrektsson
Luktar sanitet och klaustrofobiskt!
Mästerligt fångat inre och yttre - ensamheten bland andra ensamheter, avstånd och närhetslängtan, närhet och avståndslängtan. Som ofta i dina texter finns dubbelheter som fascinerar mig som läsare.
Gillar inklusiots presens - imperfekt.
2014-12-03

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om känslan och stämningen i ett väntrum.
2014-12-03

    ej medlem längre
men ingen här är självständig, 
bara ständigt själv. 

Snyggt.
För övrigt riktigt bra text. Sjukhusdoften känns..

2014-12-03

  Respons VIP
Lågmäld vardagsdikt där starka känslor får dikten att leva.
2014-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven