Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rubriken har jag funnit vid läsandet av Gunnar Ekelöfs "Höst" ... Innehållet skall i viss mån spegla nutiden, med befarad regeringskris i gråvintern.


Själarna drog bort ur Universum

Decembermorgonen är gråkall - humöret ligger på nollstrecket.
Alldeles säkert var det i natt själarna drog bort ur Universum.

En ensam gatlykta försöker förgäves skingra skumrasket.
Statsministern vrider sig ännu i sin säng,
men marken skakar när långtradaren tar kurvan
- lägger in en högre växel på raksträckan.

Sparvarna i häcken morgnar sig högljutt;
ännu en dag randas i Monarkien.




Fri vers av Raul Ström
Läst 272 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-03 09:19



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Ekelöf, the one and only! Bra stämning i texten!
2015-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Raul Ström
Raul Ström