Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Extra val

Tänk om de blev sams
En enda stor allians
Om deras beteende
blev ett gemensamt leende

Medborgaren kan känna sig trygg
bakom deras gemensamma rygg
En för alla, alla för en
blir den nya parollen

Av hjärtefrågorna blev bara en
Vi vill behålla makten
Vi klär oss fint i bästa stassen
och lever gott på skatten

Alla människor hand i hand
Fler och färre till vårt land
Skatterna skall både upp och ner
Byråkraterna blir färre och fler

Dagen skall bli mer som natten
Mer och mindre kosing till skatten
Alla människors inkomst ökar
I försvaret kramar duvor hökar

Finns det resurser att fördela
Skall alla ha mera och mera
Vi blir som en familj som älskar varandra
Lyxen och fattigdomen kan vi blanda

Kungen och Silvia visar den rätta gesten
Bjuder tiggarna till festen
De som bor i Askim, Bergsjön eller Haparanda
Kan byta bostad med varandra

Ur denna fagra illusion
vaknar en gammal vision
Låt de träta och gräla i riksdagen
så kan vi välja rätt på valdagen




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-12-04 10:17



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Hur vi än väljer så respekterar de inte varandra. Det är bara makten som gäller.
Bråket i sandlådan kommer att fortsätta.

Bra skrivet!
2014-12-04

    ej medlem längre
Ja låt oss alla resa till landet Utopia:-)
Bra rimmat och ordat
2014-12-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att fundera på!

2014-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP