Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En illustration av Sverige 2010-tal


Marionetterna


Det första intrycket
kan leda tanken åt konspiration;
Det är en liten grupp män
som styr vår hela nation
Från deras gulnande naglar
träda trådarna ut
De går till dig och mig och oss,
latenta för beslut
Plikttroget vi vandrar,
fromma, nöjda lamm
Du intalas vad lycka är,
vi strävar dit fram

***

En skam är hen som faller
då vi går i våra led
Trådarna styra och ställa;
”framåt, titta ned!”
Och om samvetet skaver,
som männen inte vill,
när tiggarens ögon bränner dig,
så rycker de till

**

Ja, man kan lätt få intrycket
Att det är trådarna som styr
Men vi är den egna viljans marionetter
Som verkligheten flyr

*




Fri vers av aberatio
Läst 309 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-04 20:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

aberatio
aberatio