Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
STAFETT STALLEDROTTNING - Adventskalender 2014 i samarbete mellan sex poeter efter en idé av TornTrappThrillern. Taggar: stafett, adventskalender. Repris på Nanna X sida varje söndag. Morgondagens lucka skrivs av NannaX


Saffran Stalledrottning: Lucka 6

 

Såg du? pep lillmusen under granen.

Vadå? sa stormusen.

Elvorna pep lillmusen med så mycket darr på morrhåren att han nästan ramlade omkull. Du drömmer sa stormusen, varför i all världen skulle elvorna tassa omkring i detta förjordade vinterslask. Lägg dig och sov. Du släpper in kylan i märgen gör du. Men.. pep lillmusen.. de.. de.. pratade om… Eljest… och… och Saffran … och nolltomtarna… och jag hörde det… pep lillmusen peeepigt och de hade… de hade bråttom.

Sa de Eljest? väste stormusen.. Sa de Eljest?

Lillmusen nickade så att namnet föll med ett klonk ned i den varma hålan.

ELJEST!!! gormade stormusen. ELJEST!!!! Den kanaljen. Den lurendrejaren. Den.. den.. gröna superdummermikkeln. Packa dina örontassar och ditt mycket lilla svärd. Saffran (och här fick stormusen lite extra rosa öron) Saffran behöver oss. Och ja, hennes nollpumpenickeltomtar också.  

 




Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 309 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-12-06 08:28



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Avlägsne bryllingen Stellan Stollegrägg hälsar så gott
2014-12-06

  Katinka VIP
Tänk vad världen skulle se annorlunda ut om alla hade din fantasi. Fantastiskt!
2014-12-06

    prima donna VIP
Vilka härliga karaktärer du lägger till sagan! Det här är så spännande att följa!

2014-12-06

  TrollTörnTrappan VIP
Mysig dialog! Den här världen växer minsann!! ...åt alla sagolika håll och kul kanter. Dessutom drar du åt nätet en smula, belyser relationerna och vässar intrigen!!!
2014-12-06

  Stefan Albrektsson
Japp, räddningen är kanske på väg!! Gillar stormusen och lillmusen - ridderliga, och lite lika min Narniska favoritmus Reepicheep. Eljest börjar ju få lite mer karaktärsdrag nu!!
Älskar hur namnet Eljest faller "med ett klonk ned i den varma hålan"!!!
Det verkar dra ihop sig till drabbning i stallet!! Snygg överlämning av stafettpinnen!
2014-12-06

  Nanna X
underbart med musperspektiv på händelserna! älskar hur öronen rodnar på slutet... pumpernickel passar kanonfint till tomtarna : )
2014-12-06
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP