Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så kan de gå

Född en sen novemberkväll, visst låter det deppigt
Löven faller hårt, folk kallar det tragiskt
I bilen till akuten, pappa föll i gråt
Han gjorde allt han kan, bedjande sade han förlåt
Hon kunde inte hålla ut, pappas ögon dem brann
Döden stod på lur, som bara djävulens kan
Ett liv hade tagit slut, och tårarna bara rann

Ett förnedringens tecken, skulle man det kunna kalla
Vad han har gått igenom, vad hade han för känsla då?
Han fick den hårda gatan knalla, jag kommer aldrig kunna förstå

Där satt vi tre snubbar i samma båt
Bära eller brista, allt i den var iallafall vårt
Ett ärr för livet? Psykologen kanske hade rätt
Har jag ärvt ett hjärta som flimmrar?
Där det sitter som en pulserande käpp




Bunden vers (Rim) av SägNågot
Läst 290 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-06 21:14



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Kom igen med flera fina texter,
SägNågot! Här kan du utvecklas
som fán, som poet, ska du veta!
Gillade dikten.. Känn dej
välkommen! Det hoppas jag.-
2014-12-07
  > Nästa text
< Föregående

SägNågot