Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ny och gammal pojkdröm.


John Wayne och döden.

Det knäpper i väggarna.
Lampan blinkar nervöst.
Månen skiner snett genom fönstret.
Köksklockan hackar mellan 0300 och 0330.
Allt andas död.

Då stiger John Wayne fram!

50 banditer rider runt honom med gevär
skriker: You will die, man!!"
John, bredbent, ler snett:
"Yeh, one of theses days!"

Stampar i marken, lyfter,
och rider bort på sin vita springare,
som väntade bakom ett moln.

Min vän, John, låna mig din stora hatt,
din balans, ditt leende mot solen.

Nog kan vi rida ännu ett tag
mot horisonten, innan vi möter honom.

"One of theses days" ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-06 22:49

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Härligt tecknad
scen med superhjälten
som alltid vinner
2014-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram