Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Färg, sommar och livskraft


I min moders trädgård

I min moders trädgård blandades färger,
prunkande skönhet i rosa, vitt och gult.
Syrendoftande lila i försommarens skymning,
skimrande grönska bland rödbärens klasar.
Penséer vid bassängens gråa cement,
stolta stavar i guld.

Som trädgårdsmästare måste vi vårda
våra livsrum, skapa förutsättningar för
växtkraft och harmoni.
Fylla på i vattenhålen, samt kärleksfullt
plantera också det spädaste skott.
Berika mångfalden.

I min moders trädgård blandades färger
prunkande skönhet i blått, grönt, orange.
Kulörerna blandades i dammens vattenspegel,










Fri vers av R_M Grundström-Linder
Läst 376 gånger
Publicerad 2014-12-07 13:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

R_M Grundström-Linder
R_M Grundström-Linder