Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dromedar

För fin för grönt och brunt
För sunkig för hotellen
Talade logiskt, resonerade sunt
Vi stod ut när de skrek "gå hem", men
Du blev skraj, jag blev skraj
Livsöden av olika sort
Skickade aldrig vykortet "jag har det najs"
Istället skrek "nu tar det troligen stopp"


Mitt i skogen, riktad mot bergen
Viktigt att jorden siktar mot färger
Alltid krass i första klass
Ständigt frisk i härbärgen
En paradoxal själ
Passar paradoxala kulturer
Att mina vintrar är här
Ska inte få vårt Nangijala bestulet



Du kör dromedaren
Inte kamelen
Enhjuling
Inte tandem
Jag vet vilket finger som används
När det inte är hela handen



Första världens rebell
Fuck the system-mentalitet
Du ville ta över världen, göra det själv
Du stack med systern bredvid
Drömmen sprack redan vid vårt lunchbord
Vagnfel redan vid Västerbron
Som att springa maran med hästskor
Som om otur spädde sin läsk med ditt blod


Stanna aldrig var du än står
Använd hjälpen som valuta
Ditt lejonhjärta är tunt men hårt
Dina ådror har rätten att bli stulna
Som när tonåren började sjuan
Svalde fördomar om flera fruar
Visdomar tävlade, ständigt du som vann
På något sätt mitt fel att du försvann



Du kör dromedaren
Inte kamelen
Enhjuling
Inte tandem
Jag vet vilket finger som används
När det inte är hela handen




Fri vers av pablodromedar
Läst 285 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-12-07 16:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

pablodromedar
pablodromedar