Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Karin Boye, så klart: \"Så lever de, vilsna själar\" Från soluppgång till soluppgång. Fast temat är långt från hennes - här är det individers ansvar och blindhet som är temat.... Om man så vill : )


Så lever de, vilsna själar

Så lever de, vita.
sterila, oskadade
-desinficerade-
och ger resten av världen fingret:
en värld av skräckslagna ögon
som de inte känns vid
ty också de har skräckslagna ögon
men de döljer det väl

de ser -sin- värld
i spirande livsgrönt
nåja, det kanske är grått
men mest av allt, gnistrande isvitt

i skarp kontrast ser de allt annat
den värld som inte är deras, färgad gul;
damm av tusentals fotsteg på flykt

de ser inte hur dammet yr i deras egna hjärtan
- att de varje dag blundar
för att inte fälla tårar
som kan binda och ge styrka




Fri vers av Nem
Läst 769 gånger
Publicerad 2006-04-06 23:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nem
Nem