Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterglädje

Nu tändes ett ljus
i granens topp
för kärleksglöd
och fridfullt hopp
lågan för de ensliga

Nu faller flingor
från himlens höjd
en vintrig dag
och någon är nöjd
till lek i backen

Nu fryser sjön
på gryningsvatten
och blank är isen
i stjärnklara natten
för skridskoturen

Nu ligger pudersnö
vit på marken
och spår från någon
tydliga i parken
en härlig skidtur

Nu frodas rosen
en blomma till jul
froststänk på bladen
vill undvika strul
och bara vara vacker

Nu rullas snö
till bollar och klot
en gubbe så vit
för själslig bot
glatt han vinkar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1662 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2014-12-15 19:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till ännu en placering!
2014-12-22

  Rozsi.kovacs

ljuvlig vinter poesi
2014-12-22

    ej medlem längre
Fint diktat om vintern!
Grattis till Mest bokmärkta!
2014-12-18

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2014-12-18

  Kjell Åhsberg
Tack för en dikt som skänker värme inombords i en mörk och kall årstid.
2014-12-17

    ej medlem längre
Skönt, skönt!
2014-12-17

    Dan Myrbeck
Bra skaldat
2014-12-16

  Lars Hedlin
Så härligt :)
2014-12-16

    ej medlem längre
Ännu en underbart fin text ur din hand..
2014-12-16

    ej medlem längre
En riktigt fin vinterglädje i rim, så härligt:)
2014-12-16

  louisegirl
En underbar vinterdikt, med innerlig känsla i varje ord...
2014-12-16

  Marita Ohlquist VIP
Texten handlar verkligen om vinterglädje!

Vi verkar inte få någon vit jul, inte en enda snöflinga inom synhåll och havet är isfritt.
2014-12-16

  Connie
En härlig julig och lekfull text som får mig att le ;)
2014-12-16

  aol
Underbar vinterdikt man känner djup och känsla,
2014-12-15

  Ingrid Trolle
Vilken underbar dikt
om vintern som kan
vara så vacker och
så lätt att bejaka.
Beskriven så
mästerligt.
2014-12-15

  Chawa VIP
Härligt vintrig text i rim som lyser upp mitt snöfattiga Skåne!
2014-12-15

    Birgersdotter VIP
Jättefin text-härlig stämning
2014-12-15

  ResenärGenomLivet VIP
Jag tycker verkligen om detta sättet att skriva...först rimmen och sedan slutklämmen i varje vers...mycket bra...jag sparar på denna vinterglädje...
2014-12-15

  bittemi VIP
En underbar text som ger glädje!
2014-12-15

  Tarantaran
" Nu tändes ett
ljus i granens topp.."
( skrattar )..." vill
undvika strul och
bara vara vacker "...

helt underbart
barnasinne - berörande!
2014-12-15

    Anna Ahlborg
Fint och målande beskrivet! Härlig dikt, jag blir glad av den!
2014-12-15

    ej medlem längre
En underbar text!
2014-12-15

    ej medlem längre
Underbart vacker och välskriven vinterlyrik från en mästares penna
2014-12-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO