Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Euforiska stötar bitvis


Flimmer



Är det en fisk
som flimrar
eller är det ett gevär
Någonstans finns det hus
det finns även gator
i det där månskenet
där någonstans
lurar också ett liv
ett paradis
men månen går itu
av euforiska stötar
och faller i bitar
slumrar i de nerförsbackar
på våra kindben
och fyller de halvöppna läpparna
med tomhet och vind.
Det var aldrig någon fisk
inte heller något gevär
det var du
som låg där inklämd
i ett myller
av skärvor
som speglade sej
i alla de stjärnor som flimrade ovanför.
De låg där utspridda på botten
utan att veta
att vattenytan ovanför
saknade just den där
spegelbilden.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 182 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-12-10 13:08



Bookmark and Share


  Cugel VIP
Mycket vacker. Speciellt detta:

"och faller i bitar
slumrar i de nerförsbackar
på våra kindben
och fyller de halvöppna läpparna
med tomhet och vind."

Jag har svårt att koppla ihop fisk/skärvor med gevär. Kanske silverfärgad pistol harmonierar bättre.
2014-12-10

    ej medlem längre
Snyggt skrivet!
2014-12-10

  rundgångbalansochgungning
vacker!
2014-12-10

  Nanna X
fin och självklar på något vis. kan inte låta bli att associera till En kulen natt: "långt ner i djupe-de-pe-de-pe-de-pet en fisk jag såg/och det var du"
2014-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg