Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


sassenach

 

den som vill kan ta in ett glas vin eller en öl, själv letar jag de oanvända orden. jag funderar över hur länge jag kan vandra som en främling och ändå vara en del. den som vill kan när som helst kasta mig till vargarna, ty alla vet de att jag inte hör hemma. det finns ord som ibland betyder något annat än det de betyder. intressant är ett sådant ord. spännande ett annat.

den som vill kan ta in ytterligare ett glas vin eller en öl till, själv vrakar jag bland de mediokra medelmåttiga orden. jag funderar över hur länge jag kan balansera självföraktet mot självgodheten. den som vill kan tippa min ohyvlade bräda åt vardera kant. det finns välvilja som ibland är hänynslöst hänsynsfull. självinsikt är en hand att hålla hårt i när det svajar.

den som vill kan ta in ett glas vin till eller mera öl eller sprit för den delen för den som önskar. jag funderar över hur maskorna i det slitna nätet ska lagas. den som vill kan syna min hand. jag spelar inte poker.

det händer, men alltmer sällan, att jag tänker på dig.

 

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 582 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2014-12-10 20:28



Bookmark and Share


    Erika H
Det finns något elegant över din text. Något som flyter bland orden, i meningen med tankarna som följer och lyser upp likt silver i månljus.
Letar nyheter bland ord där de flesta är sagda alldeles för många gånger. Ord är bara ord. Vi kan stapla dem på varandra. Sätta dem i sammanhang eller låta dem stå för sig själva. Spelar ingen roll.
När du lägger det ena efter det andra händer saker. Som denna text med sitt stänk av silver och underbara avslut.
2015-01-25

  Lärling
Mycket bra!
2014-12-14

    ej medlem längre
Detta var gym läsning
hur bra som helst
sällan jag hittar riktigt bra texter bland de som hamnar på topplistorna
detta var en rejäl suprise
2014-12-13

  RitaBrunner
Gillar hur du bollas med orden och avslutningen är superb!
2014-12-13

  aol
Din text gick så rakt in i min hjärna så klokt starkt berörande skaldat vännen
2014-12-13

  Louise Sparring
Bra, bra!
2014-12-12

  Lena Karman
Din text går rakt in, en sån jag vill läsa många gånger, tack!
2014-12-12

    ej medlem längre
Rus.
2014-12-11

  Silverstripe
Den här texten måste få läsas högt från en scen! För många att höra och träffas av. Den är så bra!
2014-12-11

  Mia Bergenheim
Otroligt intelligent skriven underbart mångfacetterad text som träffar mig mitt i mitt själslandskap. Allt i texten tilltalar mig på många plan och jag upplever att slutraden är absolut enastående!

2014-12-10
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP