Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Decembernatt i ensamma fönster

Decembernatten
vilar i midnattsblå.
En målning av pudersnö.
Isliljor på vinterskogens tjärn.
Vandring i advent
månskensmöte i tankeslöjor.

Stressade hjärtslag
finner ro
där insiktsblåa himlalakan
omsluter tanken.
Ett budskap till oss alla
från så vida fjärran.

Tankeslöjor viskar

Jag vill att tiden i advent
ska bli en tid för eftertanke.
Jag vill skingra moln av oro
i alla sökande hjärtan.
Jag vill tända stjärnor av hopp
i alla de ensammas fönster.

Decembernatten
fattar min varma hand och
sluter mina ögon i tystnad.




Fri vers av Änglaögon
Läst 798 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2014-12-11 17:55



Bookmark and Share


  Anya VIP
Du skriver så vackert om tiden i advent så jag känner verkligen dess beröring. Längtar nästan dit fast våren spirar och sommaren väntar. Så fint skriver du.
2017-04-20

    ej medlem längre
Envacker fridfull känsla i denna dikt.
2016-01-03

  soligajag_1 VIP
Så varm och kärleksfull poesi om att
tända stjärnor med hopp till dem ensamma.
Rofylldhet strömmar genom mina ådror så att själen lägger sig som en kokong av moln.
2016-01-02

  blått nagellack
åh vilken fin text. jag blir lugn. väldigt härligt och målande skrivet.
2015-10-28

  Ingrid Trolle
En underbar
adventsdikt
som förmedlar
en stark känsla
av frid
2015-10-05

  Varja Askeland
Så vackert skrivet!
2015-08-23

  Lars Hedlin
En mycket mycket fin text!
2015-01-20

  Lena Själsöga Keijser
Tack
2014-12-19

    ej medlem längre
Ljuvligt vacker är din text oc önskan..
2014-12-15

  Lindha W Gustavsson
Ja du vet att jag snart inte hittar ord för ditt ljuvliga diktande som berör mig oerhört mycket!
2014-12-14

  Angel of love
Så väldigt fint förmedlat.
2014-12-14

  Blåbäret
Så fint i värme
2014-12-13

  ResenärGenomLivet VIP
Underbar önskan...hoppfull...
2014-12-12

    Birgersdotter VIP
Väldigt hoppfull klok o varm
2014-12-11

  Marita Ohlquist VIP
Stimulerar tanke och känsla!
2014-12-11

  walborg
Tack för en underbar juldikt med uppmaning till eftertankar.
2014-12-11

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Denna vackra dikt förmedlar värme, omtanke och hopp.
2014-12-11

  Ronny Berk
poesi med mening, väl värd att omläsa och begrunda
2014-12-11

    ej medlem längre
Dina vackra ord talar till själ och hjärta.
2014-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon