Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommardikt

Ridån sänker sig över nejden
och näktergalen sjunger sin eviga visa -
till människors ständiga häpnad.
Tystnaden sträcker sig mot månen -
när själen strider mot förnuftet -
med ett svärd av sammet.
Myrorna på marken vandrar försiktigare -
likt en rännil av tallbarr -
för dem är älvorna himlens gräns.
Livet är så mycket lenare om natten.




Fri vers av Lars Beermann
Läst 235 gånger
Publicerad 2014-12-14 08:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Beermann
Lars Beermann