Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kanske det kommer en morgondag





Länge leve
ännu en morgon




ännu en morgon
är du uppe än
eller har du somnat nu



Sovande människor i en sovkupe
stannar aldrig och släpper av



Stationerna är smyckade med starka lysrör
men vi blundar där



i ett regn och ett hav
och i ett dis
och en natt



Även där dessa nätter
fortfarande är dag



Vid en plats
där björkar står tätt intill och vajar




för sej själva
och förstår att så kommer de stå kvar
den dag de ej orkar mer



Så länge leve en morgon
även om vi aldrig fick möjlighet att ses



Så drick ditt te
och gör dej nu i ordning



och ta din dag med dej
kanske det kommer en morgondag



vem vet




Prosa av Lars Gullberg
Läst 214 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-12-13 11:08



Bookmark and Share


  Nanna X
...som att hänga i luften...
2014-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg