Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den uppspikade







Jag hatar ord
som varför

och hat och krig
svält och olycka

Ensamhet
och oduglighet

Hon skrev en gång en dikt
men ingen läste den
noll läsningar

dikten ovanför hade hundra läsningar
och femtionio kommentarer

De smarta i klassen som lyckades

de framgångsrika och välordnade
och så har vi dom+

Det åligger oss
finns inom oss

Jag försöker köpa lycka
jag trängs ihop med alla människor

och känner mej ensam då och då

även när hon kommer

Ingenting är så hårt
som en planet och himlakropp

vi försöker klä i vackra ord
dras som getingar vid en nybakad tårta

Men det finns en och annan som dras till gatlyktor
och flyger om natten




Prosa av Lars Gullberg
Läst 237 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-13 11:58



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
En härlig Insiktsfull
Medmänsklig Dikt
Tack!
2014-12-13

  Nanna X
jo, nog finns det, det som flyger om natten... i medljus, motljus och släpljus.
2014-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg