Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: Kalle Anka i samtal med poeten (c) Minkki


Mitt i livet (Tankakvintett)

 

 

Må så vara
att jag är mittpunkten
i mitt eget liv,

Origo, utgångspunkten
genomfaren av linjer

i förblindande
trehundrasexti grader,
jag måste ändå

röja mig en fri utsikt
till omvärlden om jag

ska kunna leva
fullt ut med alla sinnen
glädjas åt minnen

som en välfylld skattkista
där livserfarenheter

blivit vardagsmynt
att till parikurs växlas
med dem man möter

för att förvånad finna
att kursen givit agio

i form av kartor
på mötandes livsvägar,
guidade turer

i okända terränger
att beträda, utforska

 

2015-01-01    14:53

 

 




Bunden vers (Tanka) av Minkki VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-01-01 13:56



Bookmark and Share


  Connie
Vad härligt att vara mittpunkten utan att skämmas. Kloka ord du förmedlar. Kunskap är som en glob. Desto mer den växer desto större blir kontaktytan mot det okända.




2015-01-07

  in effigie VIP
Lysande i språk och form....en skön läsning.
2015-01-05

  Lena Själsöga Keijser
helt underbart
målar din hjärtpenna
2015-01-03

    ej medlem längre
Nyfikenhet och upptäckarlusta håller tristess och leda långa vägar ifrån ett öppet och lekfullt sinne
2015-01-02

    ADI Nehlin
Underbar text, tycker om snirklarna och fyndigheterna!
2015-01-01

  petter rost
Helt lysande, Minkki. Din förmåga att hålla din penna i styr utan att tämja den till lydnad – oj så fint!
2015-01-01

  TrollTörnTrappan VIP
Gillar hur du utgår från jaget för att visa vårt beroende av relationer!?!?! Ett skattsökande i kistan man redan bär på... får nycklar längs mötesplatsernas skiftande kartor?!
2015-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP