Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Västerland

Prometheus! O, eldens tjuv!
Som först till oss din gåva gav
av makt och härlighet och konst så ljuv
Se! Nu gräver de ditt släktes grav

Europa! O, prinsessa!
Du skulle vetat råd i dessa
tider härjade av mörka män
och skiljt på fiende och vän

O, städer som i fordom bar
på ståt och prakt nu känd av få!
Förlåt oss vad vi lämnat kvar
som vi på dessa söndriga vägar gå

Prinsessa! O, Europa!
Ännu minns vi allihopa
fast hållna under främlingshand
ditt strålglansvita västerland




Bunden vers av jojelo
Läst 220 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-12-16 02:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jojelo