Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
STAFETT STALLEDROTTNING - Adventskalender 2014 i samarbete mellan sju poeter efter en idé av TornTrappThrillern. Taggar: stafett, adventskalender. Repris på Nanna X sida varje söndag. Morgondagens lucka skrivs av prima donna


Saffran Stalledrottning: Lucka 16, Lussekatt

 

Saffran närmade sig juldagskvällen

i sin guldgula och sköna dräkt

månen lyste ifrån himlapällen

drottningen blev inte alls förskräckt

när de vise kom direkt från öknen

med sin glöggbestänkta andedräkt

Bannade blott trion strängt som fröken

att de alla tomtar hade väckt

med sitt gräl och råmet från kameler

det var minsann övermåttan fräckt

riktigt råbrutala ökenseder

tomtarna var faktiskt hennes släkt!

 

Släkt? sa visemännen? det var långsökt?

du är drottning, tomtar simpla knytt!

Nej, sa Saffran, jag är deras sångmö

och min kärlek väcks var dag på nytt

Röd-Måns, Blå-Ola och Svarte Petter

har jag redan givit varsin glytt

nu är dags för Jöns, den Gule Vätten

därför har jag just min klänning bytt!

Vismännen blev stumma. Se på maken!

Hade slankheten kring midjan flytt?

Fastän Saffran än var nätt om baken

lyste bullen rund bak tyget sytt.

 

 

 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 426 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-12-16 08:03



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Åh vad bra, och rolig!
2014-12-16

  axveronika
inget blir sig likt efter detta....
2014-12-16

    prima donna
Jaa! saffran är mor till alla barnen? Har hon bullat med alla tomtar? ;)
Fint rim, spännande avsnitt och klurig stafettpinne...
2014-12-16

  Anya VIP
*ler* Gillar Måns, Ola, Petter och Jöns... Själv hade jag nog valt Petter...han verkar lite farligt mörk som Mr Darcy...
2014-12-16

  TrollTörnTrappan VIP
Vilken idé du föder! Och hon tycks ha hållit på i många år... Gillar läget i hur de tre vise männen verkar ha återvänt efter en längre ökenexpedition?! och nu återfinner sin syster eller härskarinna eller hushållerska i ett tillstånd som de föga kunnat drömma om... Dessutom måtte ju alla tomtarna visa sig vara prinsar?! Hoppas att Gule Jöns och Saffran får till någon god varelse ihop?!
2014-12-16

  Veven
Saffran alltså, vilken tjej...
2014-12-16

  i af apa
wunderbar...! det lyser om baken...!
2014-12-16

  Ingela Svenson VIP
Jösses! Var det så det skulle gå! Är hon alltså den som får bära frälsaren fram! Det beror förstås på kommande poeter! Snygga rim vill jag lova!
2014-12-16

  Stefan Albrektsson
Väldeligt pregnant skaldat!! Vilket liv det blev i luckan - och vilka alldeles bedårande namn de små har. Riktigt rimfin lucka!!
2014-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X