Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
fick faktiskt ta fram papper och penna ett par gånger


sex drömmar på en natt

 

I

jag funderade mycket över hur jag skulle kunna skapa ett nytt sätt att skapa litterär dialog. till slut kom jag på att skriva den med pekfingret i potatismosen. kritikerna tyckte det var genialt.

 

II

andra dagen på kursen fick vi dansa genom en idrottshall. jag virvlade på och snurrade mig igenom alla barnen. dansläraren såg på mig strängt och sa att jag måste räkna barnen först och vänta på min tur som alla andra. det var fyra grupper med barn, 133+133+133+130. om man fördelade om dem skulle det ju kunna bli 132 i varje grupp, men då blev ett barn över. vad skulle man göra med det?

 

III

mannen och jag åkte och tittade på hus och dörrar. ladan var trist med platt tak och skulle inte bli charmig ens när den blev rödfärgad, men de sepiafärgade dörrarna som låg slängda vid vägkanten var riktigt vackra med blommor och snickarglädje som visade sig när man skrapade bort det värsta fjolårsgräset. mannen berömde min kulturella smak.

 

IV

mannen fick skölja bilen i en sluttning. vattenkanonerna var gratis och de kunde stå på hela natten, det var bra för trädrötterna. innan vi lämnade platsen ljöd en automatisk röst med registreringsnumret ur högtalaren. mannen fick tillsägelse att ladda batteriet om han ville ha lyset på. jag misstänkte att det bara var lampglasen som var otvättade.

 

V

första ögat kapades av en proffessionell bödel, det andra av en ovan mördare. yxan var vass så det var som att skära i smör, men den ovane var rädd i hela sitt liv efteråt. 

 

VI

jag sökte jobb på kulturskolan i N-köping. av musikdirektörens dotter fick jag låna en nalle som sällskap på vägen. de hade inrett sitt hem till privatmusikskola i smyg. jag tyckte det var ganska mysigt. nallen behövde kissa på vägen så jag ställde honom i ett tvättställ på herrtoaletten. tydligen hade han en liten snopp under pälsen. hans röst var ganska svag.

på kulturskolan fick jag se en fartfylld julshow med alla pedagogerna. publiken applåderade lamt. ingen hade tid att tala med mig. i trapphissen på väg upp till chefen tappade jag nallen. otröstlig frågade jag på dagis om jag skulle bli ersättningsskyldig. de lugnade mig. han var visserligen en slags människa, en Molenga, men eftersom det var barn som var ägare hade de inga ersättningskrav. förresten satt nallen där under ett örngott och drack välling.

kulturpedagogerna hade röstträning med chefen. pstd! sa hon pstd! härmade jag. chefen diagnosticerade min röstklang som intellektuellt ironisk. jag skulle återkomma på torsdag. skolan skulle betala resan. 

 
Prosa av Nanna X
Läst 283 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-12-16 09:02Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Tycker du går "all in" här!
2015-01-01

    prima donna
mycket underhållande!
2014-12-17

  i af apa
finsnickrat ur natthatten...!!!
gillar, gillar, gillar...
2014-12-16

  Stefan Albrektsson
Jag tycker du är genial - vare sig du skriver i potatismos eller ej! Otroligt läckert rakt igenom!!
2014-12-16

  Veven
skriva, räkna, snickra, tvätta, söka jobb och där emellan få ögonen kapade...hur orkar du?
2014-12-16

  TrollTörnTrappan VIP
Dessa känns en smula extra märkliga! Kanske bidrar det att du icke gjort diktform av dem... Mysigt och skrämmande blandas. Tvätt som får ta hela natten... Vem står ut med att vara bödel?! Gamla glädjande dörrar återuppstår... Hur petnoga kan det egentligen vara med de enorma grupperna?! Och frågan om vad nallen i juridisk mening egentligen är för en varelse...
2014-12-16

  Ronny Berk
med diktarjagets kulturella kompetens bör jobbet vara klart; för mig som läsare och begrundare, väl ordat, ja !
2014-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X