Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hemkomst och bortgång

1.

när jag älskade dig som mest
svämmade ån över för första gången
på så länge som man kunde minnas

träden närmast drunknade i tystnad
och världen slutade gå under
för att kunna öppna sig mot det ljusa:
det största ingenting man sett

 

2.

när du älskade mig som mest
gick nätter i träda
kontinentalplattor lade sig till rätta
tätt intill, för att kunna viska till varandra
lavinerna och vulkanerna sov i symbios
björnen och rådjuret värmde sig
i tyst samförstånd
likt barn klädda i päls

och i juli kom snö 




 

3. 

det är viktigt att du minns detta

för inom en nära nog framtid
kommer du vakna och vara en okänd man

du kommer stirra in i stormen
och undra hur lakanet kan vara varmt




Fri vers av Lily Lisbon
Läst 841 gånger och applåderad av 28 personer
Utvald text
Publicerad 2014-12-16 10:05



Bookmark and Share


  spitfire
otrolig är den.
2021-11-08

  novemberly
Vackrare än ord kan beskriva.
2015-04-05

  Fredrik Gaefke
Efter att ha mediterat en timme för att undslippa vissa tankar så dyker du upp igen.. Imponernade förvisso och en bra text, men smått irriterande.. Nu ska jag meditera igen..
2015-04-04

  Elsa Rohlén
"du kommer stirra in i stormen
och undra hur lakanet kan vara varmt" Så bra fångat. Det är bilderna som gör det och det känns verkligen prick precis så. Tack!!
2015-04-03

  spitfire
mycket fint, gillar det lilla jag läst av dig nu så får nog kika lite till :)
2015-01-27

  agneta pichler
Intressant betraktelse
av älskande som
Kanske tagit avstånd

Mycket välskriven


2015-01-11

  Carl Mikael Fäldt
Ja-jag måste nog hålla med föregående talare!

"mästerligt framfört"


2014-12-26

  Lars Hedlin
Mästerligt framfört!
2014-12-21

  Respons VIP
Fantastiska bilder!
2014-12-16

    tehdog
helt otroliga texter du publicerat i dag. tack för detta. varje dag utan en ny klaratext känns som en natt, så är det.
2014-12-16

  Ronny Berk
tre verser av vikt, av avsikt ...att vakna som okänd känns lockande ...
2014-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Lily Lisbon
Lily Lisbon