Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allegori


Gommen

Du vaknar med en reflex att svälja,
munnen full av len vätska
Varm slår den mot struplocket

Först tror du det är saliv,
att du i sömnen glömt svälja
En kväljning,
du kastar dig ur sängen

Störtar mot badrummet,
tömmer munnen
Smäller till strömbrytaren

Handfatets vita porslin
blodstänkt
En pöl rör sig
mot avloppet

Tungan slår mot gommen,
smak av järn och ruin
Det gör inte ont

Du har blod på bröstet,
blod på kinden
Mellan tänderna
över blodröda läppar

Du ser din spegelbild
Bröstkorgen häver sig,
drar sig samman

I handfatet flyter en klump,
fortfarande varm
Det luktar sårat djur i hela lägenheten






Fri vers (Fri form) av Maja Wijk
Läst 320 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-12-17 21:30



Bookmark and Share


  Rochester
Kan läsas som ett slags allegori för skrivandet?
2014-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Maja Wijk
Maja Wijk