Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Försöker ännu en gång...Julen... Årets vändpunkt...


Juletid, julefrid...

"Juletid, julefrid"
Kan människorna få det???
Se er omkring!!!

Handeln ropar ut sitt budskap KÖP, KÖP mera...
Årets julklapp det enda rätta...

I tredje världen, barn och vuxna som
aldrig får äta sig mätta...

Hos oss är problemen stora,
vad ska jag ge mina nära och kära, i fina paket???

Tv, tidningar ger oss krig och katastrofer
ute i världen...
Fråga människorna där vad de behöver,
ty de vet!!!

Trygghet, värme och finns det någon hjälp att få???
Mediciner, rent vatten eller ett tält mot kyla, väta och snö...
Mat till alla de som lider av svält
och håller på att gå under och dö...
Detta i fjärran land...

På våra bord, mat och dryck i överflöd...
I paket som öppnas...var det fel grejer,
besvikna miner, "alla andra får ju de saker de vill ha"...

Men nej!!!
Många får inte något alls, varken mat eller klappar,
värme, gemenskap, borta i österrand...

Vad förmår vi då att orka???
Efter julmat, dryck och paket i överdåd...
Lättast att blunda???
Istället för att räcka ut en hand...

Säg mig, var finner vi någonsin en
Juletid med Julefrid???

 




Fri vers (Fri form) av PersonligaSusann
Läst 367 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-12-18 23:24



Bookmark and Share


  Maria T
Går vi till Jesusbarnet i krubban så kan vi uppleva julefrid
2014-12-21

  Lars Hedlin
Känslor som hålls tillbaka hittar oftast andra vägar
2014-12-20

  Angel of love
Det är svårt när vår värld är som den är, men gör man det man kan för förbättra så kan man känna julefrid.

2014-12-19
  > Nästa text
< Föregående

PersonligaSusann
PersonligaSusann