Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
för att inte känna det alldeles hopplöst.


Dikta ändå!

Om jag en enda rad kunde dikta
som fick våldet att svikta!

Om poesin hade makt att förändra
hatet, ursinnet mellan bröder,
som skulle hjälpa, trösta, hela, förbinda varandra;
inte slita sönder redan blödande sargade kroppar.

Systrar och bröder skulle dansa och sjunga,
solen skulle värma, inte bränna,
vattnet ge liv, inte död,
jorden ge föda, inte gravar åt stupade.

Kunde vi ge tiggaren hans värdighet tillbaka,
barnet dess mor,
den törstiga att dricka,
den hungriga att äta,
den förtvivlade, som förlorat allt
tillbaka lite hopp, lite tro.

Ingenting av detta kan poesin.

Men sluta ändå inte dikta!
Det du skriver meningslöst
har dock någonstans en mening.

ue.






Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 238 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-19 19:16

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Connie
Detta grejar du med glans
säger ett av dina fans!

2014-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram