Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sådan dag


Det är en sådan dag idag
då utandningen
är tunn och vit
och täcker gator och torg,
liksom skinnet på avsvalnad mjölk
och jag går på tå
för att inte spräcka.

Det är en sådan dag idag
då luften
är tjockare
än Mälarens vattnet
och himlen
lika grå som skissen
på dig och mig från Paris 97.

Det är en sådan dag idag
då orden
kramats till is
som viner i luften
och svider på kinden
och tårarna stelnar
på halv stång.

Det är en sådan dag idag.




Fri vers av Veven
Läst 481 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2014-12-20 08:33



Bookmark and Share


  Respons VIP
En beskrivning som känns in på bara huden. Bra!
2015-01-04

  Michaela Dutius
En dikt som verkligen berör på djupet.
2014-12-31

  blekhet VIP
Vilka bilder! Så vackert med skinnet på den avsvalnade mjölken! Jag är imponerad! :)
2014-12-29

  Silverstripe
Jättefina bilder du bygger med liknelser som går utanför de vanliga! :)
2014-12-22

  ResenärGenomLivet VIP
Må nästa dag bli annorlunda...
bra skrivet...
2014-12-22

    ej medlem längre
Men åhh va bra!

liksom skinnet på avsvalnad mjölk
och jag går på tå
för att inte spräcka. - så snyggt.

Och en sån här dag har vi nog alla haft. Och du ger de vackraste av ord till den.


2014-12-21

  Lars Hedlin
Bra framfört om dagar som är just så!
2014-12-20

  Nanna X
one of those days, lite jolmig sådär... tja, dom går ju tyvärr inte att undvika.
2014-12-20

  Stefan Albrektsson
Snyggt med upprepningarna och de tematiska parallella variationerna.
"tårarna stelnar / på halv stång" är väldigt starkt både klangligt och innehållsmässigt.
2014-12-20

  Anya VIP
Mycket bra...känner igen dagarna. du gestaltar suveränt med skinnet på mjölken, luften tjockare än Mälarens vatten och tårarna som stelnar på halv stång. Bravo!
2014-12-20

  i af apa
en dag som känns...

mycket bra!!
2014-12-20

  Marita Ohlquist VIP
Bra text!
Liknelserna förstärker läsupplevelsen.

Fastnade speciellt för
"och tårarna stelnar på halv stång"
2014-12-20

  Johan-70
Fint skrivet, kram
2014-12-20

  aol
Underbart vemodsvackert skaldat vännen,
2014-12-20

  Ronny Berk
poesi som talar, svider och ...
2014-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven