Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NOLL ÅR

 

Jag kom som ett skott

från pappas shot

Jag vann ett lopp

det blev ingen flopp

 

Men sen blev det stopp

i mammas kropp

Men det gör detsamma

för hon är min mamma

 

Där fick jag gro

låta saken bero

Tro

 att världen var go

 

Men ljuset kom

jag skrek en sång

För full hals

inför livets vals

 

Jag ser

ännu inga fel

Bara nya vänner

jag inte känner

 

Jag vet ingenting

om kommande svekens sting

Av egoistiska ting

utanför mammas skyddande ring

 

Men nu är jag här

mamma är nykär

Pappa med, om han syns

i min lins

 

Jag har fötts

som en oskyldig struts

Men nu jag göds

av världens smuts

 

Ska jag klara mig

att bibehålla min oskulds tåga

Så Gud förlåter mig

blir framtidens kostnadsempatiska fråga




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 425 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-12-20 09:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vår onda värld är ingen fin plats att komma till för ett litet oskyldigt barn, som tyvärr de flesta får uppleva förr eller senare under livets gång.
2014-12-20
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP