Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
STAFETT STALLEDROTTNING - Adventskalender 2014 i samarbete mellan sex poeter efter en idé av TornTrappThrillern. Taggar: stafett, adventskalender. Repris på Nanna X sida varje söndag. Morgondagens lucka skrivs av Nanna X


Saffran Stalledrottning, Lucka 22, Vem är det som ska födas?

De tre traskande visaste gubbarna strävar
kamelernas hussar de undrar och bävar
vad är det som skall ske under stjärnans ljus
bland ej upplysta gårdar och i öde hus

Vad är det för sånger som körerna övar?
ett dånande ljud vår hörsel bedövar
vackra sånger, de mest mystiska ord man kan välja
vad är det dom sjunger, vad vill dom förtälja?

Nåt ska ske som är större än vi kan förstå
det är dit som de nu är på väg att gå
långt i fjärran kan de se ett underbart stall
horisonten snart ljusnar fast luften är kall

Flera dagar är kvar tills de kommer fram
där på ängen syns rosa små betande lamm
vid oasen tre herdar de vaktar sin hjord
ännu vet dom ej det som ska ske på vår jord

Under tiden skön' Saffran så tålmodigt väntar
vilar sängen, begrundar, nya krafter hämtar
oroliga djuren vankar runt kring hennes bädd
deras färgglada luvor de guppar i brädd

Över stallet sig spänner en regnbåge klar
därinne de undrar vem som ska bli far
en tomte, demon eller regnbågens kung
eller vem är det Eljest som väntar en ung?

Genom öknen kamelerna gör odyssé
tills stjärntydarna till sist tvingas inse
att den som skall rädda vår värld är en kvinna
ty födas ska Regnbågens Fredshärskarinna !




Bunden vers av Ingela Svenson VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-12-22 00:05



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Jag saknar julen!
2015-01-06

  Stefan Albrektsson
Välrimmat (och utan tillstymmelse till fläsk)!! Väntande väntande...
2014-12-28

  Peter Olausson VIP
Regnbågens Fredshärskarinna - hon är sannerligen välkommen!
2014-12-25

    prima donna
Regnbågens fredshärskarinna, ja så måste det nog vara...? Gillar denna fina lucka!
2014-12-22

  AgnesP
Väldigt fin lucka. Gillar de tre traskande gubbar och hur allt flätas vidare. Spännande.
2014-12-22

  Nanna X
aha, dom första tre männen som väckte tomtarna var alltså bara förklädda herdar? ingenting är vad det synes vara...
2014-12-22

  Nanna X
mystiskt, välrimmat och vackert och dessutom alldeles rätt anat tror jag ; ) ett extra plus för invävningen av den fina låten Ej upplysta gårdar!
2014-12-22

  TrollTörnTrappan VIP
Vackra klanger!! Kul hur våra regnbågsfigurer guppar upp mitt i denna klassiska julstämning... med sällsamt fin upplösning!
2014-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP