Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pärlhalsbandet


söker efter ord
på havets botten
i ostronens skal
men hittar bara
pärlor
som jag trär
på tråd av silke
och binder
kring din hals
och du glittrar
i tysthet
tills pärlorna
spricker
och orden
slår ut
och först då
kan vi
förenas




Fri vers av Veven
Läst 387 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-12-21 12:42



Bookmark and Share


  Respons VIP
Vacker, men jag förstår den inte

2014-12-22

    ej medlem längre
Bedårande, ett ord som passar här.
2014-12-22

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket fin, tänkvärd dikt...
2014-12-22

  Anya VIP
Vilken vacker kärleksförklaring med utsökta metaforer. Mumma!
2014-12-22

    ej medlem längre
Å så fint. Pärlor- som är ord- som slår ut...
underbart.
2014-12-21

  Lars Hedlin
Bra och känsloladdad
2014-12-21

  Nanna X
ostronen spricker och föder pärlor, pärlorna spricker och föder ord, orden spricker...?
2014-12-21

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om ordens betydelse!
2014-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven