Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BarnDoms Drömmar

                 

                *



Jag minns min stad
genom årens dimmrök
en frusen morgon till Jul

Vi hade sågat is i frostiga vatten
för att kyla nattens drömmar
i vårt enkla skjul

Detta skedde vid Stockholms strömmar
och lassades i en kärra med solskenshjul

Jag minns att jag drömde
om en fager prinsessa
och att jag fick hugga henne i is

 

Hon stod länge på min själs bakgård
tills våren kysste bort henne i en bris

sedan dess har min drömfångare rullat
ifrån stad till stad

Jag har sågat nya drömmar i varje hamn

Vad jag längtar Stockholms strömmar
där jag första gången viskade Ditt namn

De håller allenast en tid
tills våren grönskar
över äng o över lid

Vår hetta och vår glöd
blir vår bleka död

De smälter som stoff
ibland hamnens vattenblänk

rinner i drömtårars rök
till nästa krök

i natten


mot Dig...



 

     *

 

 

 

 © Bo Himmelsbåge




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 481 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-12-21 16:24



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Underbar stämning i din vackra dikt!
2014-12-23

  ResenärGenomLivet VIP
Jag njuter så av denna nostalgiska resa...underbart...måste sparas...
2014-12-22

  Bibbi VIP
Så skönt alltigenom.
2014-12-21

  ULJO
Briljant förrmedlat detta
2014-12-21

  Eva Helene VIP
Skön nostalgi och kärlekspoesi samsas gott här. Så fint!
2014-12-21

  Chawa VIP
Längtansfulla minnen från en svunnen tid spelar så fint i dimman... så vackert älskling! Trots både is och kyla i texten blir jag varm och smälter av de ljuva orden och de mjukt gungande tonernas klang... Behagligt är min sammanfattande bedömning!
2014-12-21

  Palett
Stämningsfull text som illustrerats med ett foto i skir gråton !
2014-12-21

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbar vacker text om dina barndomstrakter...finstämd musik till den
2014-12-21

    ej medlem längre
Så vackert skaldat. Kan känna igen mig. Stockholm är min barndoms stad!

"sedan dess har min drömfångare rullat ifrån stad till stad

Jag har sågat nya drömmar i varje hamn

Vad jag längtar Stockholms strömmar"


2014-12-21

  Ingrid Trolle
Fina bilder du frammanar
till fin musik
2014-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge