Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
22.12.2014 Måndag. Små grå celler skriver.


Vaknatten*

Du talar till mig genom dimmorna min vän och ledsagar mig runt reven till den strandsatta döden. Du professionella gråterska som vänder om vid dörren, för att ta farväl av ännu en torsk. Res dina värn mot den oövervinneliga kärlekens stormar, och gå sedan ditt fördärv till mötes. Skulle jag sörja över tillspillogivna drömmar? När allt jag lever i, är längtan till fjärran glädje.

Men tack för luciakaffet, sången och lussekatten. Med morgonstjärnans klara färger klär jag vinternatten utanför, för att somna bort från julsångerna före dopparedan.




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 520 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-12-22 23:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Känner en avgrund av djupa starka känslor i dina väl formulerade ord. Du berör.
2015-04-23

  Palett
Starkt mollstämd ton i denna text.
2014-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP