Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tysta, ensamma, kalla, Du ljuva juletid, Vi glömmer i stresset dem ensama själars slit Dela av dina goder, Låt oss sjunga julen inn.... <3


Du ljuva Juletid

Mörkt, kallt och tyst
ett ensamt stearin ljus på bordet
Ångesten fyller den tomma magen
gjör att hungeren inte gnagar så hårt.

Fönster fylld av rimfrost
utanför, skyndar människor förbi
Händer fulla av påsar, fötter full i spring
Jäktande, sressande jagar dom vidare
ingen tid att se
dom ennsammas lidande blick

Jultiden är här
där glädjen
gemenskapen
familien
ska sammlas

Mat ska njutas i stora mängder
gåvor ska byta händer
Barnskratt, blir till barngråt
Lugnet bryts av skrik
då alkoholen flyter över borden

Du juva juletid

I ett parkeringshus
gjömd och glömd av omvärden
ensam med sin stora frykt
frusen i sin själ

I et hus inte långt därifrån
sitter en gammal tant vid sitt bord
ensamt sterinljus
ingen ringer på

Barns tindrande förventansfulla ögon
andras tomma blick
Många fyller sina magar
andra sitter med tomma fat

Ensam i en trappuppgång
i ett parkeringshus
skrämda barn i en seng
En ensam mor snarkar på et golv
mens barnen smyger förbi

Du ljuva Juletid

Sakta ner, sluta jäkta, ta dig tid
tid att se
Sträck fra din hand
En hand för någon att hålla i

Öppna ditt hjärta
öppna ditt sinn
bjud någon inn

Dela av dina goder
dela av glädjen din

Tänk på julens budskap
Så många fler kan sjunga julen inn

Du ljuva juletid




Fri vers av zinna
Läst 393 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-12-25 14:59



Bookmark and Share


  Carina Bendix
Ja, det finns många som sitter ensamma på julen. De ska inte glömmas bort utan tas upp i gemenskapen. Bra skrivet!
2014-12-25
  > Nästa text
< Föregående

zinna
zinna