Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(an)fall - om blåklockor, liljor och maskrosbarn







vaknar
på masonitgolv


sprucket näsben
blånat smalben
blånade lår,
bula och sår

på ett huvud






* * *


tystanden överröstar mitt skrik
och jag klämmer mig fast
på madrassen, stramar
för att absorbera det mjuka, det
som kan lätta
mina hjärtslags och tankens rus
/mörkret utanför/

säg mig, klocka; hur länge
har tiden gått, har tiden stått







stilla.


( du är stilla
i min famn
du är stilla
i min hand )



du är det enda jag har kvar,

som blåklockor lindade
runt benen, maskros
i min bortkomna famn
återkommande attacker
och jag viskar




" du är inte
en maskros, älskade

du är inte,



du är mest av allt, du är
min allra rödaste ros "







* * *


jag ligger på köksgolvet
spiller blod i masonitplattors mönster
näsbenet smärtar, helvetet viskar



utanför är mörkt

ett barn skriker

och jag är fallen







(igen)
säg mig, någon; vad har jag gjort

min pojkvän försvinner
min familj avskyr mig
min katt hittar nya
knän

ej blånade, med varm hud,
och jag vissnar






* * *


jag är en blåklocka,
min son är ett maskrosbarn
är allt jag har kvar

och jag klämmer mig fast
på madrassen, stramar
för att absorbera det mjuka
, börden som kan hålla vid liv,
ja, jag skulle dö
om någonting hände honom




men inte någon skulle dö
om just jag dog just idag










Fri vers av xilenie
Läst 349 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-12-25 20:21



Bookmark and Share


    psyklist
Shit, vad starkt detta är. Du skriver väldigt vackert.
2014-12-27

  Nolltillhundra
Åh, så bra skrivet! Vackert och sorgligt på samma gång. <3
2014-12-27

  träsnidaren
Texten väcker tankar. Mycket effektivt! Starkt förmedlat; nära och gripande.
2014-12-25

  Ronny Berk
blå klockor och barn - blomsterspråk med mänsklig anknytning, läser och omläser, faller i fundering, stark text, ja !
2014-12-25

    ej medlem längre
Snacka om starkt!
Shit!
Blåser ut min hjärna!
Tack för bra skrift,
och din ärlighet!
2014-12-25
  > Nästa text
< Föregående

xilenie