Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fred och goda gärningar

tralalalala
vindarna sprider sånger
och orden som hoppas ännu
så vill jag vara, musiken
och dikterna om kärlek, de är

gåvor

de är fynd bland trasor
bland väntan och undernäring
som oavbrutet

längtar fred och goda gärningar

i världen kan inget bli större
ingen kan bli större än världen
stannar här gör allt
allt som föds här

och jag är alltid allena

men nu behöver jag sova
behöver läka min dysterhet
svart min färg, svart är min syn

ett skotthål i pannan

har alla dessa förförda kvinnor
som gör sina misstag
i kärlekens namn

som tar skott för den man
som sedermera tar hennes liv

det finns namn för duvor
de som bär änglarna tätt intill
sina egna sargade hjärtan




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-01-10 18:04



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
tralalalala - älskar att dikten inleds så!
2015-01-11

  RitaBrunner
Poetiskt om den oro som vi alla empatiska och fredliga själar känner för världen just nu. Det känns maktlöst och ensamt "och jag är alltid allena". Det som fångade mitt intresse speciellt är de tre sista raderna om världens kvinnor. Det är det mest oroande och så sorgligt. De gör misstag men kanske inte "alla sina misstag". Jag kunde tänka mig texten utan ordet "alla".
Det bästa jag läst på länge!
2015-01-11

  Stefan Albrektsson
Börjar lätt och vrider sig neråt mot alltmer dämpade toner. Oändligt vackert i all svärtan.
2015-01-11

  Catharina Edin VIP
ja, det känns ärligt. Bra.
2015-01-10

  Nanna X
ååå det är bra, söndrigt och öppet på nåt vis!
2015-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP