Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnen under spåret

Runt hörnet
är bitarna av glas

där sover inplastade möbler men här är de insjunkna och besuttna

I natt gick en väg
dagen sökte den

Bortom detta hörn

hörnen värmer
det är så skönt att sjunka ned på T-centralen och blunda en stund

Sofforna där vinner över tidtabellerna
de får oss att vilja umgås
som i en brinnande eld på himlen under våra koftor och rockar

Ingen ser barnen under spåret bara ovanför hur nära slutstationen dom dansar
Under själva sitamentet
är deras musik inkapslad och penslad med förortsregn

I själva vardagsrummet möts deras blickar för sista gången
aldrig mer kommer teven vara påslagen

Balkongen liksom kramar om väggarna och viker ihop dom och lägger dom på ett moln

sedan låter den det falla ned i kvällsregnet

Och bli en pöl på marken som kan spegla sin egen gårdag av höga hus




Prosa av Lars Gullberg
Läst 290 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-12-27 12:44



Bookmark and Share


  i af apa
" I natt gick en väg
dagen sökte den"

elegant elegant & vackert...!!
2015-06-30

  Lars Hedlin
Inlevelsefullt och levandes...Mycket bra!
2015-06-20

  aol
Bra där mannen gillas mycket
2015-04-29

  Anya VIP
Ser barnen under spåret. En intressant bild av en tågstation ur ett inre perspektiv.
2015-03-26

  soligajag_1 VIP
En underbar poesi om hur det känns att vara här och nu!
Nu fick jag mig en funderare !!
Härligt skrivet från det djupaste inre rummet !!
2015-03-06

    ej medlem längre
vilket bildtalande språk
som en liten film
väldigt bra
2015-02-26

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Poetisk iaktagelseförmåga med behållning.
2015-02-17

  träsnidaren
Starkt
och originellt.
Riktigt bra skrivet.
2015-01-25

    ej medlem längre
wow lite poesi här minsann
detta gillade jag
annorlunda
utmanande och spännande
2015-01-23

  KYREUS of Sweden
Ord som går
sina
egna vägar
2014-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg