Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röd snö, vit snö


Smak av näsblod
och snabba skridskor
sköljs ner med nysnö
från igår.
Gurglar järn och december
och hoppas, hoppas, hoppas
att mörkgrått plus ljusgrått
blir silver.
Din tunga fastnar mot min kalla
och du låser upp
med stela fingrar.
Du, nyckelbarn.
Jag, din isprinsessa
med röda fläckar på snövit hud.
Dina rosor.
Vi famlar röd snö och vit snö.
Vi famlar kärlek,
på hal is.




Fri vers av Veven
Läst 378 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-12-28 09:06



Bookmark and Share


  Lärling
Väl skaldat, som väcker känslor...
2014-12-29

  TrollTörnTrappan VIP
Här får man smak för skridskor, ja :) Lätt metalliskt och skärleksfullt!!
2014-12-28

  Anya VIP
Vackert gestaltar du! Det röda och vita förstärker bildarna.
2014-12-28

  Lars Hedlin
Känslor mixade och nedskrivan i stark ton!
2014-12-28

  Respons VIP
Närhet och kärlek i vinterlandskap. Tydliga kontraster som känns unika och nya. Bra!
2014-12-28

  Ronny Berk
god poesi som framkallar bilder av vintrig aktivitet och mänsklig värme !
2014-12-28

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här!

"Vi famlar kärlek på hal is"
2014-12-28

  Stefan Albrektsson
Vackert! Får "en-kärlekens-Bambi-på-is-feeling". Snyggt med röd/vit-tematiken! Gott!
2014-12-28

  Nanna X
Snövit och Rosenröd, värme och kyla, vackert!
2014-12-28

  i af apa
den ger känslan
av hal is...
2014-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven