Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tröstedikt

 

Caféet en skänk från ovan
efter adventskalenderjul
där tröstens kakor
frestar våra runda bakelser
och tapeters vinröda medaljonger
sitter som stumma åhörare

upprörda röster och
brainstorm i latteglas
om tyglade jular
och suckar som dras
för nu är äntligen
den förbannade julen över

och där kommer sommaren
bara snön smälter undan på gången
och vi får knöla ner
vårt presentpapper i ett
ständigt icke återfunnet kretslopp




Fri vers av Lilla My* VIP
Läst 571 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-12-28 14:09



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Hur många dikter har inte blivit till på ett café? Och många bra, som den här. Gillar speciellt slutraden. Den har stor skönhet.
2015-01-07

  Ronny Berk
god poesi; vinterdikt med sommarlängtan !
2014-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Lilla My*
Lilla My* VIP