Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...blind, I mörkret

När allting är släckt och mörkt i rummet, så ser man ingenting .
Och ett barn kan då bli rädd och kan föreställa sej att det kanske är någon är under sängen. Något Monster eller Spöke.
Dom vill då krypa under täcket och gömma sig, ropa på sin mamma eller pappa för att be dem att kolla under sängen innan dom kan somna och för säkerhetskull också ta en titt in i garderoben som står på glänt. Den hängande jackan där inne ser ut som en död Djävul från Svamp Bobs -barnprogram.
När mamma och pappa sedan tänder ljuset, ser dom, att det inte är någonting under sängen. Dom ser också att det bara var en morgonrock, inne i garderoben som hängde där och dinglade. Den där Morgonrocken som alltid brukar finnas lätt tillgänglig tillhands, morgonen därpå, inför duschen före frukost och du, ?
apropå det, så ser jag ingenting själv när det är mörkt. Jag föreställer mig också en massa saker eftersom jag vandrar sakta och säkert fram i det mörka rummet med, mina fötter, för att inte slå i mina tår i något som ligger i vägen. För det kan göra ont, ont så ont och är det något större föremål så kan jag kanske till och med snubbla till och slå i mitt huvud och kanske dö. Så har jag även gjort flera ggr förut.. Inte dött men snubblat.
Jag har rest på mej ändå och fortsatt att gå i mörkret precis som nu idag.
Ja, exakt så ja, gått i mörkret och letat mig fram. Ibland glömmer jag varför jag måste gå i mörkret för jag ser just ingenting då.
Jag tror jag letar mej fram till något intressant, som till exempel en ljus- knapp i ett rum som är mörkt eller någonting sådant enkelt. Då blir det ljust i alla fall. Men tänk om allt kunde vara så himla enkelt som att tända ljus -knappen inne i rummet..
Tänk på ett ljust rum nu.. Vad ser du?
- En ljus stake med fyra ljus tända, barn som leker, din plånbok och din F-book.
Du kan även se att dom där fyra ljusen kan orsaka en stor brand i huset, och barnen som leker kan få canser i tiden samt att i verkligheten så kan din plånbok bli stulen av någon bekant som du träffat/genom din Facebook..
När ljuset kommer fram ser jag allt, men det kan jag göra även när det är mörkt genom att föreställa sig det som finns eller genom mitt Sjätte Sinne se det som kan finnas.
Men en sak som är säkert ljuset är mycket mer starkare och mäktigare än vad mörkret, mörkret, det mörka, någonsin kommer bli ..
Det är bevisat genom Jesus ord som är ned tecknat i Bibeln jag brukade läsa.




Fri vers (Fri form) av Sandra, Elise-Marianne, Björk
Läst 246 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-12-28 21:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sandra, Elise-Marianne, Björk
Sandra, Elise-Marianne, Björk